donderdag 17 maart 2011

Herfstachtig, vanaf zondag weersverbetering

Termen donderdagochtend 11h30

Korte update:

Een depressie trok in de afgelopen nacht via de Alpen naar het noordoosten en ligt vanmiddag om 12h00 met kern net ten noorden van Oostenrijk. Ten gevolge van deze ontwikkeling is de hoogtestroming in de westelijke en centrale Alpen al naar het noorden gedraaid terwijl Oostenrijk vandaag nog met een zuidwestelijke stroming te maken heeft.


Depressie met kern vanmiddag net ten noorden van Oostenrijk
Met de noordelijke stroming verplaatst zich het zwaartepunt van de neerslag naar de Staugebieden van de noordelijke Alpen en stroomt er van het noordwesten in tempi wat minder zachte lucht over de Alpen uit. De sneeuwvalgrens daalt verder tot circa 1200 a 1000 meter. Morgen regent en sneeuwt het vooral nog in de Oostenrijkse Alpen vanaf circa 1000 meter.


Slechte weercondities in de Alpen, oa hier in Sch√∂neben ( 2200m , zuidelijk Graub√ľnden)
Zaterdag trekt een volgende storing (koufront) van noordwest naar zuidoost over de Alpen. De bewolking neemt opnieuw toe gevolgd door enige neerslag die boven de 1000 meter als sneeuw zal vallen. De temperaturen doen vooral Oosternijk nogmaals een stapje terug met sneeuw tot in de dalen. In de centrale en noordelijke Alpen kan tot zondagochtend meer dan een halve meter sneeuw gaan vallen (zie kaart).


Neerslag Alpen komende 3 dagen
Vanaf zondag neemt een omvangrijk hogedrukgebied het heft in handen. Het wordt overal droog en zonnig en vanaf het midden van de week vertonen de temperaturen vooral op hoogte weer een (licht) stijgende lijn.


ECMWF temperaturen circa 1500 meter (T850 hPa) prikpunt Salzburg
Meer weer op mijn ; Weersite

Ciao voor nu Johann


Geen opmerkingen: