Aktuele weer Termen (1020m)

Aktuele weer Termen (1020m)
Aktueel Termen (1020m)

woensdag 30 juli 2014

Weersverbetering Alpenlanden

Meer zon en warmer
Het hoogtelaag boven N-Italië met daaraan gekoppeld een grondlaag boven de Adriatische Zee trekt verder richting Grieken en zal vandaag het weerbeeld in de Alpenlanden nog neg. beïnvloeden. Het is veelal bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen en -of (onweers)buien.

Hoogtelaag op weg naar Griekenland

Radarbeeld: vooral vandaag nog onbestendig in de Alpen, N-Italie en de Adria

Aan de "warme" kant van het systeem valt de neerslag vooral in de vorm van pittige (onweers)buien. Morgen verliest het wegtrekkende systeem zijn invloed al op de westelijke Alpen en met het stijgen van de luchtdruk krijgen ze daar al te maken met steeds meer zon en weer oplopende temperaturen. (25-28° in de dalen). Vrijdag zijn dan ook de oostelijk aan de beurt waarbij het kwik in de oostelijke deelstaten van Oostenrijk zelfs tot 30-34 kan oplopen. Enkele warmte-onweders zijn niet geheel uit te sluiten. Ook in het verder verloop blijft het zomers warm, de luchtmassa's zijn echter vrij vochtig en daarmee ook enigszins "onstabiel", de kans op (onweers)buien blijft aanwezig dus houd bij bergwandelingen (hooggebergte) goed de weerberichten (onweer!) in de gaten.


Vandaag nog veel bewolking en regen in de Walliserer Alpen
Trübe ook in het Kleinwalstal (Oostenrijk)
ps: Vanaf 1 oktober weer dgl updates, wilt  u automatisch de dagelijkse weerberichten ontvangen kies dan de optie "Volgen -meld u aan" rechts in de balk  Johann Geers,
Termen (Oberwallis, Zwitserland)

Geen opmerkingen: