maandag 3 januari 2011

Winter maakt pauze

Termen maandagochtend 11h00,


Afgezien van wat (rest) bewolking is het ook vandaag grotendeels droog en zonnig in de Alpenlanden. Afgelopen nacht kon het het onder een deels wolkeloze hemel en boven de sneeuw weer behoorlijk afkoelen en in Glattlalp ging het kwik onderuit tot -31 °C. Ook elders werd meest matige tot strenge vorst geregistreerd.

Webcam zonnig Hirschegg, Kleinwalsertal (1124m)
Ook morgen verandert er nog niet veel in dit winterse weerbeeld. Woensdag stroomt vanuit het westen dan geleidelijk minder koude en ook vochtigere lucht over de Alpen uit. Terwijl de zuidföhn opsteekt en in kracht gaat toenemen krijgt de zuidkant te maken met sneeuwval en later in de lagere delen ook regen. Deze weersverandering luit een periode van een dag op 3 van zachter weer in. Vanaf zondag wordt het vanuit het noordwesten opnieuw kouder. Al me al blijft het daarbij wisselvallig. Aangezien de kaarten in vergelijking met gisteren niet noemenswaardige veranderingen laten zien wil ik vanmorgen voor details gemakshalve verwijzen naar het weerpraatje van gisteren.

Veel sneeuw Sierra Nevada
Voor wie het qua sneeuw lekker bont wil maken die zou ik een reis naar de Sierra Nevada in Californië willen aanraden om daar in het gebied van Mammoth Mountain de skies onder te binden en te genieten van de mooiste pulverafdalingen. De seizoenstart in bv Mammoth Mountain was perfekt met 250 tot 400 cm sneeuw in 40 uur rond de 19-20 december en ook de afgelopen 36 uur viel er nogmaals een halve meter pulver sneeuw. Ondertussen ligt er totaal zo'n 350 tot 750 cm sneeuw in Mammoth Mountain Ski Resort.

Extreme winterkou met sneeuw zal de komende dagen vooral noorden en noordoosten van de Verenigde Staten en Canada bezighouden. Terwijl het vanaf het weekend in die gebieden minder koud wordt kunnen de noordwestelijke Staten zich gaan opmaken voor extreme kou met meer sneeuwval.

Onderstaand een paar plaatjes vanuit Mammoth Mountain

Sneeuwval 20 december jl

"mooiste pulver afdalingen"


"Corner of Tyrol and Innsbruck in town"Eagle Lodge

Breaking blue.
Eagle Run
Meer weer op mijn -> Weersite

Ciao voor nu Johann

Geen opmerkingen: