Aktuele weer Termen (1020m)

Aktuele weer Termen (1020m)
Aktueel Termen (1020m)

woensdag 20 juli 2011

Zomerse dip, sneeuw tot onder 2000 meter

Termen woensdagochtend 11h00,

Een omvangrijk lagedrukgebied gevuld met koele en onstabiele lucht heeft grote delen van west en centraal Europa in zijn greep. Vooral de laatste dagen is het in alle hoogtes goed afgekoeld en periodiek valt er steeds weer neerslag.

Nog steeds een "foute" zomerse luchtdrukverdeling met als gevolg te koud en onbestendig weer


vergelijk satellietfoto van vanmorgenEen storing (koufront) trok gisteren over de Alpen en gaf op uitgebreide schaal neerslag. Met het instromen van nog koudere lucht zakte de vorstgrens naar circa 2300 meter en viel er lokaal sneeuw tot 1900 meter. Vandaag valt er vooral in de Nordstau van de Alpen nog neerslag, de sneeuwvalgrens ligt rond de 2300 meter.

sneeuw omgeving Zermatt (Rothorn)


en Chamonix


Ook de wielrenners in de Tour zullen vandaag en vooral morgen (Col Agnel) geen makkelijke dag hebben en te maken krijgen venijnige kou en wind. Op een hoogte van circa 2300 meter lag vanmorgen 5 cm sneeuw ! Nu maar hopen dat de sneeuw vanmiddag weer weg gedooid is ?!

Col du Galibier 2650 meter


(bron foto's weerwoord.be)


Ook de komende dagen houdt het wisselvallige en koele weer aan en de vakantiegangers in de Alpen moeten nog even door de zure appel heen bijten of ten zuiden van de Alpen richting de Middellandse Zee afzakken. Vanaf begin volgende week lijkt het erop dat het Azorenhoog wat meer zijn invloed op het Europese weer en het weer in de Alpen zal kunnen uitoefenen. De temperaturen vertonen langzaam een stijgende lijn en het wordt geleidelijk droog. In hoeverre verstoringen in de bovenlucht roet in het eten kunnen gaan gooien is nog onzeker. Daarover later meer....


Meer weer op mijn ; Weersite

Ciao voor nu Johann


©JohannGeers

Geen opmerkingen: