Aktuele weer Termen (1020m)

Aktuele weer Termen (1020m)
Aktueel Termen (1020m)

maandag 11 oktober 2010

Winter in opmars

Termen maandagochtend 11h30,



"Alles nach Plan" zullen we maar zeggen.
Zoals ik in mijn vorige weerberichten reeds vermeldde houden we voorlopig rustig herfstweer waarbij de temperaturen vooral vanaf het weekend een neerwaartse trend laten zien.
Op de langere termijn ook weinig nieuws onder de zon. De laatste model output laat, net als de voorgaande dagen, een markante weersverandering zien met mogelijk eerste sneeuw in de Alpen tot onder de 1000 meter. Dit scenario (zie vorige weerpraat) is en blijft echter nog onzeker vwb details.



Winter bereikt Scandinavië

Zoals ik al eerder schreef (zie hier) doet de winter momenteel zijn intrede in het hoge noorden. Een eerste portie arctische lucht met sneeuw heeft inmiddels Spitsbergen (panorama webcam) en het noorden van Scandinavië overspoeld en deint zich verder naar het zuiden en zuidoosten uit. Volgens het Europese model ECMWF zal deze lucht as. zaterdag het noorden van Nederland en Duitsland bereiken en maandag volgende week de Alpenlanden.



ECMWF voor maandag 17 oktober, de -5 °C in het 850 hPa vlak (temperatuur op circa 1500 emter ) bereikt de noordelijke Alpen




In verband met de consistentie van de weermodellen vandaag maar eens geen uitgebreide weersbespreking. In de plaats daarvan een verzameling winterse plaatjes om alsvast een beetje in de stemming te komen op hetgeen ons het aanstaande seizoen zeker zal gaan brengen. Alle foto's zijn genomen hier in de omgeving (Rosswald, Rieder-Bettmeralp, Fiesch Kühboden).





















Meer weer op mijn -> Weersite

Ciao voor nu

Johann

Geen opmerkingen: