zaterdag 23 januari 2010

Lichte sneeuw en kouder

Termen zondagochtend 06h00,

Korte update

We bevinden ons om het moment aan de voorzijde van een naderende zwakke storing in wat minder koude lucht. Desondanks kon op veel plaatsen het kwik onder een heldere hemel weer flink onderuit gaan. In de loop van vandaag neemt de bewolking geleidelijk verder toe en vanavond gaat het in het westen en noordwesten licht sneeuwen. Ook maandag kan het vooral in de noordelijk Alpen nog licht sneeuwen. Vanaf dinsdag krijgen we paar rustige en meest droge dagen.

Donderdag nadert vanuit het noordwesten een eerste storing met sneeuw. Vrijdag en in het weekend volgen meer storingen en brengen koude arctische lucht met deels zware sneeuwval met zich mee. De temperaturen gaan flink onderuit en op uitgebreide schaal gaat het ook overdag licht tot matig vriezen. Met name aan de noordkant van de Alpen (Nordstau) kan erg veel sneeuw gaan vallen.

GFS bodemdrukkaart voor as zaterdag, in vergelijk met gisteren doet de operationele run met er nog een schep felle winterkou vanuit noordelijke breedten bovenop.......en ook het engelse model UKMO uit Reading gaat ervoor !
Later meer

ECMWF anomalie 2 meter temperatuur januari en februari, een doorzettende verzachting lijkt er ook dan niet in te zitten


Ciao Johann

Geen opmerkingen: