vrijdag 15 januari 2010

Zondag sneeuw en regen

Termen vrijdagochtend 11h00

Korte update

Vandaag en ook de vrijdag en zondag meest rustig weer met neiging tot Hochnebel.
Zaterdagavond brengt een volgende storing niet alleen een portie zachtere lucht maar ook nieuwe neerslag die beneden de 1000 a 1300 meter als regen gaat vallen. Tevens krijgen we zaterdag in de loop van de dag opnieuw te maken met een krachtige föhn fase die de temperaturen in de bekende föhn gebeiden een extra impuls zal geven.

Amden, Oost Zwitserland(1320m) , Hochnebel in het dal


Het slechtere weer zal ons met name op zondag bezighouden. Grote neerslaghoeveelheden worden niet berekend. Ik ga uit van maximum 30 to 40 cm sneeuw in de gunstige (Stau) gebieden, elders blijft het bij zo'n 10 tot 25 cm sneeuw.
In de loop van de zondag treedt een geleidelijke weers verbetering in. De temperaturen vertonen tevens weer een dalende trend.Verwachte neerslag Alpen komende 3 dagenZachter vanuit het westen

Op de wat langere termijn lijken depressies vanaf de Atlantische Oceaan steeds meer invloed op het west Europese weer te krijgen en vanaf de 22 januari gaan de temperaturen weer omhoog. Deze ontwikkeling is echter nog onzeker wordt echter vanmorgen door zowel GFS als ook ECMWF ondersteund !

GFS ensembles T850 hPA ( temperatuur 1300 a 1500 meter) westelijke AlpenGFS ensembles T850 hPA ( temperatuur 1300 a 1500 meter) oostelijke Alpen


Tot zover
Ivm wintersport activiteiten volgende update zondagavond of maandagochtend

Ciao voor nu Johann

Geen opmerkingen: