dinsdag 30 maart 2010

Winterse perikelen

Termen woensdagochtend

Korte update

De winter in de Alpen is nog niet voorbij, integendeel.

Een koufront gaf gisteren al een aardig pak sneeuw. Op uitgebreide schaal viel in de Alpen boven de 1000 a 1200 meter 10 tot 30 cm Neuschnee. De meeste sneeuw was bestemd voor het Zwitserse Simplongebied en het westen van Tessin, hier werden Neuschnee hoeveelheden gemeld van 30 tot 50 cm.


Winters Radons, Graub√ľnden (1870m, CH)Een volgende storing met sneeuw vanaf 1000 meter ( lokaal ook nog lager) staat voor morgen donderdag op het programma. Vrijdag krijgen we met een tijdelijke verbetering te maken. Zaterdag en zondag van het westen uit dan weer toenemend onbestendig.
Vooral op zondag kan er veel sneeuw gaan vallen in de westelijke en centrale Alpen. Lokaal moet rekening worden gehouden met 70 tot 100 cm Neuschnee. Vooral de operationele uitdraai van het Amerikaanse model GFS simuleert extreme neerslaghoeveelheden bij een vrij lage sneeuwvalgrens (rond de 1000 meter) Zeker iets om goed in de gaten te gaan houden...

Neerslag Alpen voor de komende 4 dagenIn het temperatuurverloop komt niet veel verandering. De sneeuwval grens pendelt meest zo tussen de 1000 en 1400 meter. Na passage van het koufront op zondag wordt het opnieuw weer iets kouder.
Tot zover

Meer weer op mijn -> Weersite

Ciao voor nu

Johann

Geen opmerkingen: