zaterdag 21 augustus 2010

Zomers weekende

Termen zaterdagmiddag 16h00,

Zomers warm
Dit weekend staat het Alpenweer in het teken van veel zon en zomerse temperaturen. Verantwoordelijk voor het zomerse weer is een uitgestrekt hogedrukgebied (Fred) welke zich van de Azoren tot over de Balkan uitstrekt. Met een zuidwestelijke hoogtestroming wordt zeer warme lucht vanuit noord Afrika en het Middellandse Zee gebied tot diep in west Europa getransporteerd.

NOA satelliet foto Alpen zaterdagmiddag
Begin volgende week tijdelijke afkoeling
De temperaturen lopen vandaag en ook morgen op tot 28 a 32 °C. Maandag nadert er een storing en in de loop van de dag neemt de kans op een regen en -of onweersbui geleidelijk toe.
In het oosten van het Alpengebied kan het kwik met ondersteuning van een opkomende föhn nogmaals tot 32 °C oplopen.
Dinsdag trekt de storing (koufront) verder over de Alpen en zal het op uitgebreide schaal tot regen en onweersbuien komen. Vooral ten noorden van de Alpenhoofdkam komen de de temperaturen op een lager niveau te liggen. Het wordt dan hooguit nog 20 tot 24 °C.
Woensdag volgt van het westen uit een weersverbetering, de zon komt weer meer tevoorschijn en de temperaturen vertonen opnieuw een stijgende trend.

De sneeuw welke vorige week tot op een hoogte van 2500 meter is gevallen is inmiddels door de warmte alweer gesmolten. Lagere temperaturen met sneeuw tot 2000 meter is op de diverse weerkaarten ook op de langere termijn niet terug te vinden.

Gornergrat (Zermatt) inmiddels weer sneeuwvrij
Meer weer op mijn -> Website

Ciao Johann

Geen opmerkingen: