Aktuele weer Termen (1020m)

Aktuele weer Termen (1020m)
Aktueel Termen (1020m)

maandag 13 december 2010

Koud, in het noorden sneeuwval

Termen maandagochtend 11h30

Korte update;


In vergelijking met mij weerbericht van gisteren is er vandaag niet veel nieuws onder de zon. Ten noorden van de Alpenhoofkdam valt steeds weer (lichte) sneeuw. Rob uit Lofer (LandhausSonnheim) meldde vanmorgen vanuit het Salzburgerland opnieuw zo'n 20 tot 25 cm Neuschnee en daarmee komt de 80 cm aardig in de buurt. In het zuiden en westen ook alles "wie gehabt" , het is er droog met mooie opklaringen. Overal is en blijft het de volgende dagen koud tot zeer koud.

Reit im Winkl, Bayerische Alpen (1200m)Schnepfau, Bregenzerwald (734m)Vrijdag sneeuw
In de loop van donderdag gaat dan het roer om. Op nadering van een depressie welke vanuit het hoge noorden richting Engeland trekt draait de noord tot noordoostelijke hoogtstroming geleidelijk naar west en komt ook in Oostenrijk een einde aan de Nordstau.
Op nadering van het frontensysteem (kaart) neemt de bewolking toe en vooral vrijdag gaat het sneeuwen. Met name de westelijke (franse) Alpen krijgen op vrijdag met sneeuwval van betekenis te maken, hier verwacht ik zo'n 20 tot 40 cm, lokaal ook nog meer. Ook in de andere delen van de Alpen kan 1o tot 20 cm gaan vallen, daar waar de Staueffekten hun werk kunnen doen ook nog meer.

Minder koud, aanhoudend wisselvallig
Zaterdag lijkt droog te gaan verlopen, wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en met niet meer zo lage temperaturen al met al prima wintersport weer. Zondag en begin volgende week trekken nieuwe storingen met een vrij zuidelijk verlopende jetstream richting de Alpen. De neerslagkansen nemen weer toe en de temperatuur loopt nog iets verder op.
Mogelijk dat vooral op zondag onder invloed van een kleine depressie welke iets ten noorden van Genua naar het oosten koerst de sneeuwkansen sterk toenemen. Later meer hierover


Meer weer op mijn ; Weersite

Ciao Johann
Geen opmerkingen: