zondag 23 januari 2011

Toch weer Oostenrijk

Termen zondagmiddag 13h00

Korte update

Het lagedrukgebiedje waarover ik gisteren schreef en vanaf dinsdag tot woensdag via Nederland naar zuid Frankrijk zou moeten trekken staat nog steeds op de kaarten. Wel wordt het door de modellen verschillend opgepakt. Ook de ochtend modellen komen met kleinere nuances t.a.v. de precies koers. GFS berekende het laag met kern vanmorgen langs de westkust van Nederland en dan via Frankrijk naar het zuiden. De laatste run van vanmiddag (GFS06) kwam vervolgens weer met een ietwat oostelijkere koers met kern precies over Nederland en België en dan naar zuid Frankrijk. Het Europese model ECMWF laat het laag met kern over het noorden van Duitsland trekken terwijl het laag boven het westen van Nederland nauwelijks uit de verf komt.
Daarmee is nog steeds onzeker of de westelijke Franse en Zwitserse Alpen vanaf dinsdagavond en woensdag sneeuw gaan krijgen of dat de neerslag toch meer westelijk over midden Frankrijk zal gaan trekken. Vrij zeker lijkt wel dat de vanaf maandag het noorden van Oostenrijk opnieuw sneeuw gaat krijgen. Lokaal kan er hier in de Nordstau van de Alpen 20 tot 30 cm Neuschnee gaan vallen.


Neerslag Alpen komende 4 dagen


Onderstand nog een paar mooie plaatjes en een berichtje van Kris (SnowRepublic) vanaf de Alpe d'huez.

//We hebben een prachtige zonnige week gehad. De eerste dagen waren zelfs voorjaars warm met een strak blauwe lucht. Woensdag bleef er bewolking hangen in het dal maar daar boven alleen maar spectaculaire vergezichten. Donderdag en vrijdag waren Siberisch koud door de strakke wind. Boven op de Pic Blanc 3330 m gaf men een gevoelstemperatuur op van - 40 °C.
Een goede reden om daar niet te lang te blijven hangen. Trouwens door de felle wind werd de sneeuw weggewaaid en bleven er venijnige ijzige pistes over.Alleen de echt betere skïërs werden toegelaten op de beruchte "Tunnel". We hadden geen gebrek aan sneeuw maar de kwaliteit gaat sterk achteruit, voor diegene die niet van ijzige sneeuw houden zoals ik.Verse sneeuw is dus belangrijk zeker voor de offpiste liefhebbers.//

Meer weer op mijn ; Weersite

Ciao voor nu Johann


Geen opmerkingen: