Aktuele weer Termen (1020m)

Aktuele weer Termen (1020m)
Aktueel Termen (1020m)

vrijdag 25 februari 2011

Zaterdagmiddag en avond opkomende sneeuwval

Termen vrijdagochtend 11h00

korte update

De afgelopen 24 uur is in de noordelijke Franse Alpen, de Zwitserse en de westelijke Oostenrijkse Alpen circa 15 tot 35 cm sneeuw gevallen. Vandaag sneeuwt de (rest) bewolking in Zwitserland en het westen van Oostenrijk nog uit maar uiteindelijk wordt het overal droog. Vooral in het westen en het zuiden schijnt de al zon volop en ook elders klaart het met het "afdrogen" van de vochtige lucht overal op.


Satellietfoto Alpen, nog veel bewolking centrale Alpen, elders opgeklaard en zonnigNog sneeuwval in Alp Sellamatt (1400m, oost Zwitserland)

Opklarend in La Fouly (zuidwesten Zwitserland, Wallis 1600 m)Nieuwe sneeuw
Zaterdag start zonnig maar in de middag neemt van west naar oost de bewolking weer snel toe op nadering van een volgende storing behorende bij een depressie welke vanaf Engeland naar Nederland koerst. Het front met neerslag bereikt in de loop van de middag de Franse Alpen en trekt vervolgens zuidoostwaarts. Zondagnacht ligt de depressie met kern boven Nederland. Boven de Golf van Genua heeft zich een tweede depressie gevormd. Onder invloed van deze systemen en hun fronten zal het de nacht van zaterdag en op zondag aanhoudend en deels ook intensief sneeuwen. Algemeen ligt de sneeuwvalgrens bij aanvang van de neerslag op circa 1000 meter daalt echter vrij snel tot in de lagere dalen.

Opnieuw lijken de noordelijke Franse Alpen, de Zwitserse Alpen en het westen van Oostenrijk het meeste profijt van de sneeuw te hebben. (zie kaart). Zondagavond en in de nacht op maandag neemt de neerslag van het noorden uit af en wordt het geleidelijk weer droog.

Opmerking
Zondag hebben we te maken met een vrij complexe weersituatie. Geheel afhankelijk van de precieze koers van de 2 lagedrukgebieden kunnen er nog behoorlijke verschillen gaan optreden in pos. of neg. zin vwb de neerslag en de gebieden waar deze zal gaan vallen. Mochten zich hierin veranderingen gaan voordoen dan zal ik deze in extra updates hier melden.


GFS zondag 00h00, neerslag onder invloed van depressies boven Nederland en GenuaNeerslag Alpen komende 4 dagen
Het blijft koud
De komende week zullen wolkenvelden en zo elkaar afwisselen en afgezien van een enkele vlok blijft het droog. Het is en blijft vrij koud.


Tot zover voor nu.


Meer weer op mijn ; Weersite


Ciao voor nu Johann


Geen opmerkingen: